Op zaterdag 8 november 2008, dus ruim voor 22 december 2012, ging Atlantis ten onder tegen de Laurierboom. Om de partij na te spelen zie het korte verslag op de site van Cafe de Laurierboom. In Atlantis waren flink wat schakers aanwezig die gezellig overlegden over hun zetten. Democratie levert soms niet de beste beslissing op, wat al bij de eerste zet bleek. We antwoorden op 1.e4 met 1..a6, sorry Aldert Jan. De Amsterdammers bouwden hun stelling gezond op. Toen Frits terug was uit Amsterdam.., liet hij de hoop nog even opflakkeren, met een paar leuke varianten na ons Lg5, maar de nuchtere(?) Amsterdammers trapten niet in onze val. Sterker nog , na b3 waren we in onoverkomelijke problemen. Net na onze lange rochade bleek dat de zwarte koning geen veilig onderkomen had gevonden.De slotcombinatie van de Laurierboom was glashelder en eindigde in mat. Er wordt aan een revanche gewerkt.

ondergang.jpg

Een poster uit 2007