De eerste drie ronden zijn alweer achter de rug. Judith heeft weer heerlijke diners bereid die ’s avonds in Atlantis werden genoten. Dinsdag was er een snelschaaktoernootje dat gedecideerd door Romain Picard werd gewonnen. In alle hectiek waren er nog geen ronde verslagen, maar er is wel degelijk geschaakt. Met 55 deelnemers uit binnen en buitenland hebben we een leuke groep schakers bij elkaar. In de meestertienkamp had Migchiel de Jong in de teeede ronde een goede kans om de titel te halen, winst op Rob Schoorl was voldoende geweest. Er waren reeds fans van Migchiel uit Friesland overgekomen, echter Rob weerde zich gedegen en bereikte een comfortabel eindspel, wat remise werd. In de derde ronde won Floris van Assendelft in een leuke aanvalspartij ven Migchiel, die vandaag aan mag treden tegen GM Dejan Bojkov. Dejan bleek niet onverslaanbaar, want Rob Schoorl won in de derde ronde fraai van hem met uiteindelijk een studieachtige torendominantie in het verre eindspel. Kandidaat voor de schoonheidsprijs zou je zeggen, ware het niet dat Yochanan Afek een prachtig stukoffer op de lange termijn speelde tegen de rots van Baflo Erik Hoeksema.

Opvallend is dat de beide Fransen Xavier Bedouin en Romain Picard het veld aanvoeren, hoe zal het verder gaan?

In de promotiegroep nog geen echte verrassingen, Jasper Geurink reeds aan kop, maar dit jaar is het wel een echte vechtgroep zonder salonremises met kanshebbers als Geon Knol, Jan Joris Groenewold en Paul ten Vergert.

De C-groep wordt aangevoerd door Aldert Jan Grashuis. Concurrentie is te verwachten van Jorden van Foreest, die in de derde ronde verloor in een prachtige spektakelpartij van Frank van der Werff. De D-groep wordt aangevoerd door Maarten Roorda, die in een eerder Atlantistoernooi al eens een monsterscore haalde, en door Lucas van Foreest die het prima doet. Gisteren tegen Eddie Janssen had hij met f3 in plaats van h3 een pionneneindspel kunnen winnen, nu werd het remise. Ook in de E-groep strijd tussen jonge jeugd Olav Mostertman en oudere jeugd Tony Westermann.

Er zullen partijen semilive te volgen zijn, maar wil je echt genieten kom dan naar het Denksportcentrum Jannes van der Wal , de partijen beginnen om 14 uur.spa0023.jpg