In de vijfde ronde kwam GM Dejan Bojkov weer gedeeld aan kop door in een Italiaanse partij IM Xavier Bedouin er hardhandig af te zetten. Xavier koos een plan met Lg4 die naar g6 verbannen werd en dat werkte niet. Romain Picard is medekoploper en heeft uitzicht op de IMtitel, waarvoor hij 2,5 uit 4 nodig heeft. Sander van Eijk had geen leuke dag, want Migchiel de Jong herstelde zich met een sterke winstpartij. In de promotiegroep nam Paul ten Vergert de kop over van Jasper Geurink. De partij van Paul tegen Laura Boulan uit ronde 5 is de moeite van het naspelen waard met een mooie koningsaanval van Paul. De jeugd beheerst de lagere groepen: Jorden van Foreest aan kop in C, Lucas van Foreest samen met Marten Berghuis leiden de D en Olav Mostertman aan kop in de E. Vanmiddag alweer ronde 6 met onder andere Hoeksema Bojkov en Assendelft Picard. Vanavond snelschaken in Atlantis en morgen geeft Yochanan Afek daar een studiesimultaan van 21 tot 23u.dejan.jpg