De kerstweek in Atlantis verliep bruisend. Op tweede kerstdag gaf eerst Markus Ragger uitleg over zijn fraaie overwinning met zwart tegen Twan Burg in een Schotse partij.

Markus_Ragger.jpg - 2.70 Kb

Later liet Erik Hoeksema zien hoe hij van Janis Daudzvardis won in een onregelmatige partij.

Erik.jpg - 3.01 Kb

Woensdag was er het traditionele snelschaaktoernooi in de Walrus. In Atlantis was derhalve een niet concurrerende activiteit : doorgeefschaak. Er waren 4 teams: Erik en Rudolf, Cihan en Tanja, Joyce en Rein en Sander en Ferry.

Verrassend was dat Erik en Rudolf ex aequo eerste werden met Sander en Ferry.

Donderdag was er een compositieworkshop, waar een groep schakers uit Assen aan meedeed. Eerst werd een aardig probleem opgelost dat Herman Grooten in zijn kerstrubriek in Trouw had getoond. Wit: Kf2, Ta4, Th5, pionnen: c4, d4. De opdracht is: wit neemt 1 zet terug en geeft mat in 1. Het leuke is dat deze stelling steeds 1 rij opgeschoven kan worden met dezelfde opdracht!

De tweede vraag was een vrije opdracht: maak nu zelf een schaakprobleem of studie.

Mark Jager verrastte ons op een driezet, die hij binnen een kwartier componeerde! Hij won hiermee een fles wijn. Een flitsend debuut als probleemcomponist!

Wit: Ka4, Dh1, Tg6, Th5, La7, Ld3, Pc2, Ph4, pionnen: b2, b3, b4.

Zwart: Kd5, Td2, Tg2, Pc6, Lc5, pionnen: e5, f4.  

Wit geeft mat in 3.

Vrijdag was het cafe zo vol dat de SC Atlantis werd overgeslagen. Wel was hier sprake van het ware cafeschaak. De hele avond werd er geschaakt en plezier gemaakt!

 Atlantis_logo.JPG - 44.83 Kb