Jullie weten het natuurlijk allang maar voor mij is het wereldnieuws:

http://www.chess.com/news/karpov-and-timman-guests-of-honor-at-groningen-chess-festival-5932

En het schaaktournooi wordt gehouden in het Groningse museum, en dat is helemaal mooi!

Waarschijnlijk kom ik nog even buurten. 🙂

Mijn favoriete schaak training-site http://chesstempo.com had wat hulp nodig bij het maken van de nederlandse vertaling. Die taak heb ik op me genomen. Zoals je wel zal opvallen het is nog niet af, het is voor de helft engels en de andere helft nederlands. Ik doe mijn best om het allemaal goed te krijgen maar het is een gigantisch monnikenwerk. Als je me wil helpen dan is dat zeker welkom. Als er ergens nog engels staat ben ik er gewoon nog niet aan toegekomen. Maar als er ergens nederlands staat en het klopt niet, of het is onduidelijk of een verkeerde vertaling… Dan wil ik het graag weten. Stuur gerust een mailtje naar hboetes(apestaartje)gmail(punt)com.

Het is mij ter ore gekomen dat Harry Gielen een mooie serie foto’s heeft gemaakt tijdens het zomerschaak op 6 augustus.

Jasper vertrouwt het niet

De rest van de fotos kun je hier vinden.

Slecht nieuws voor de dammers:

AMSTERDAM – Het heeft meer dan 18 jaar geduurd, maar nu kent het damprogramma alle meer dan 500 miljoen mogelijke damposities. Het programma, Chinook, is volgens de Canadese ontwikkelaars dan ook onverslaanbaar.

’s Werelds beste dammer kan het spel in een remise laten eindigen, maar verder komt hij niet. “We hebben het 5000 jaar oude bordspel opgelost,” kondigen de ontwikkelaars aan in Science. “Perfect spel aan beide kanten eindigt in gelijk spel.”

Oorspronkelijk artikel: http://www.telegraaf.nl/digitaal/67781751/Damcomputer_is_onverslaanbaar.html

Dejan heeft een leuke tijd gehad bij de meestertienkamp en er een mooi artikel over geschreven op de Amerikaanse website www.chessdom.com.

Dejan en Daan aan het analyseren

Nummer: 050-8509695 .