Sneldammen
bij het Noorden

Iedereen is welkom!
Vrijdag 23 oktober a.s. 19:45 – ca. 22:15 uur
Jannes v/d Wal Denksportcentrum
Oliemuldersweg 43 te Groningen

7 ronden Zwitsers
Fischer 5min. + 3sec. per zet

Bij voldoende deelname prijzen in meerdere categorieën

Hapjes, drankjes en leuke prijzen!

Eigen inleg: €3,-

Opgave tot 21 oktober bij: Martijn de Jong
Via mrdejong@gmx.net  of 06-24987141

Na een geslaagde zomerdamcompetitie is NK ganger Michiel Kroesbergen als eerste geeindigd vlak voor Martijn de Jong.  Zie http://www.hetnoorden.org/ bij de zomercompetitie voor de volledige eindstand. Na afloop van het Mello Koolmantoernooi op vrijdag 7 en zaterdag 8 september zla de kampioensbokaal tijdens de afterdam worden uitgereikt.

dammen.jpg

Slecht nieuws voor de dammers:

AMSTERDAM – Het heeft meer dan 18 jaar geduurd, maar nu kent het damprogramma alle meer dan 500 miljoen mogelijke damposities. Het programma, Chinook, is volgens de Canadese ontwikkelaars dan ook onverslaanbaar.

’s Werelds beste dammer kan het spel in een remise laten eindigen, maar verder komt hij niet. “We hebben het 5000 jaar oude bordspel opgelost,” kondigen de ontwikkelaars aan in Science. “Perfect spel aan beide kanten eindigt in gelijk spel.”

Oorspronkelijk artikel: http://www.telegraaf.nl/digitaal/67781751/Damcomputer_is_onverslaanbaar.html

damcursus.JPGŠ

 

Zaterdag 13/1 was er na afloop van de damcompetitie een nieuwjaarsborrel van Damclub het Noorden, gevolgd door het eerste sneldamtoernooi in Atlantis. Het was erg gezellig met alle dammers, waaronder de familie Verheul. Een spannend toernooi leverde een gedeelde eerste plaats van Heike, Gerwin en Bob op met elk 9 uit 7.

heikeverheul.jpg

Na barrage mocht Heike de bokaal in ontvangst nemen. We kunnen terugzien op een geslaagd toernooi, wat voor herhaling vatbaar is.