Beste allen,

Het is bijna zover! Aanstaande donderdag 1 oktober vertrek ik naar Macedonië voor de Europa Cup voor Clubteams. Een geweldige ervaring, waar ik erg veel zin in heb!

Ik zal uitkomen voor Utrecht. Ons team bestaat uit GM Robin Swinkels, IM Lorin D’Costa (ENG), IM Martijn Dambacher, IM Thomas Willemze, IM Florian Grafl (GER), FM Joost Michielsen en mijzelf. 7 man, iedere ronde zal er iemand vrij zijn. Ik bezet (uiteraard!) het laatste bord en zal daar 6 partijen spelen.

Het toernooi begint zaterdag 3 oktober (registratie). Zondag 4 oktober is de 1e ronde. (Ik verwacht om diverse redenen dat ik dan direct aan de bak mag!) De laatste ronde en de prijsuitreiking zijn zaterdag 10 oktober.

Ook zal ik voor en na het toernooi een paar dagen vakantie in Macedonië houden. Dinsdag 13 oktober zal ik weer terug zijn in Nederland.

Hieronder geef ik jullie wat informatie. Ongetwijfeld zullen de partijen ergens live te volgen zijn en zullen ze ook ergens gedownload kunnen worden.

De website van het toernooi: http://www.ecc2009.com/.

De lijst van de deelnemende teams: http://www.ecc2009.com/teams_open_eng.htm. Met een gemiddelde rating van 2445 zijn wij 20e geplaatst, maar van een aantal teams is nog geen samenstelling bekend.

De uitslagen zullen ook te volgen zijn op http://www.chess-results.com/tnr25841.aspx?lan=1.

Vandaag zijn de meeste teamsamenstellingen gepubliceerd op http://www.chess-results.com/tnr25841.aspx?art=8&lan=1&m=-1&wi=1000.

Ik zag de volgende 2600+-spelers, die op het laatste bord zouden kunnen spelen: Eljanov, Najer, Moiseenko, Roiz, Inarkiev, Nisipeanu, Riazantsev, B. Savchenko, Amonatov, Bareev, Nepomniachtchi, Khismatullin, Andriasian, Golod.

Dat is geen slecht vooruitzicht!

Het wordt weer hard knallen vanaf volgend weekend!