Spelers

Adrian Clemens

Adrian Clemens,
FM 2327

Geboren en getogen in de laaggelegen Haarlemmermeerpolder in Holland. Anticipeerde al ver voor Al Gore op de komende klimaatopwarming en het stijgende zeeniveau en verhuisde naar de Hondsrug in Groningen. Gaat binnenkort naar Limburg om daar de heuvels te verkennen.
Hij speelde achtereenvolgens bij De Zwarte Pion in Lisse — Lisse 1 speler Jos Lemmers: ‘Gegen ein Clemens kan mann sich etwass verurlauben.’ — LSG in Leiden waar hij zich ontwikkelde tot een historisch materialist — op het schaakbord, SC Groningen en is tegenwoordig de meest actieve speler van SV Lewenborg. Nou ja, eigenlijk de enige nog enigzins actieve speler van SV Lewenborg.
Wat zijn stijl betreft kan gerefereerd worden aan een antwoord wat Nigel Short eens op een vraag naar zijn eigen stijl gaf: ‘Rather wishy-washy, but lately more wishy than washy!’


Alexander van Beek

Alexander van Beek,
FM 2373

Alexander van Beek begon met schaken op zijn achtste. Na in zijn jeugd luttele jaren tot de subtop van Nederland in zijn leeftijdscategorie te hebben behoord bleef hij in zijn studententijd steken op een rating van zo'n 2270. Het laatste jaar zijn daar ruim honderd punten bijgekomen en in de Atlantis Meestertienkamp hoopt hij zijn derde IM-norm in de wacht te slepen. Alexander vindt het altijd prachtig om in Groningen te schaken.
Mooie herinneren heeft hij aan enkele jaren geleden, toen hij jaar in jaar uit met de toernooidirecteur en andere Groningse vrienden in de laatste week van het jaar de stad onveilig maakte. Het rondje om de kerk van Lambertus is daarbij zeker niet onopgemerkt gebleven. Tijd voor een biertje in de avonduren zal er deze keer zeker weer zijn!


Grisha Kodentsov

Grisha Kodentsov,
2295

Grisha Kodentsov, in het schaakcircuit ook bekend als Kodi, is geboren op 6 juli 1984 te Voroshilovgrad, Oekraïne. Zijn eerste echte schaakstappen zette hij in het Pionierspaleis in Moskou in 1990.
In 1992 vertrok hij uit Rusland naar Eindhoven in Nederland, waar hij bij SV Tivoli Eindhoven terechtkwam. Na de gedeelde 1e plaats bij de PK van de NBSB in 2002 maakte hij de overstap naar SV Veldhoven en sinds 2005 bemant Grisha de topborden van SV Unitas in Groningen.
Sinds 2003 woont Grisha in Groningen, waar hij Bedrijfsrecht en Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert. Hij is zeer actief in het studentenleven, heeft net een bestuursjaar bij een vereniging achter de rug en is onlangs teruggekeerd van een studiereis naar Shanghai.
Grisha is een welkome gast van Café Atlantis, waar hij regelmatig een drankje tot zich neemt en zichzelf graag aan de bar en op het schaakbord profileert. Met de kroegbaas speelt hij in een KNSB-team bij SV Unitas en daarnaast haalde hij zojuist o.a. met hem en de toernooiorganisator de eerste prijs bij het NOSBO-snelschaakkampioenschap voor teams binnen.
De schaakstijl van Grisha is door de jaren heen aan veel veranderingen onderhevig geweest. Nu valt deze te beschrijven als klassiek, actief, scherp en zeer vaak op het randje van het toelaatbare en soms er overheen. Grisha steekt zeer veel energie in zijn partijen, bezit een enorme vechtlust en staat altijd paraat voor nieuwe uitdagingen, zoals de eerste Café Atlantis Meestertienkamp!


Bonno Pel

Bonno Pel,
FM 2255

Bonno Pel, 1974, FIDEmeester sinds 2003, speelt een soort thuiswedstrijd. Na 14 mooie seizoenen voor Unitas te hebben gespeeld, speelt hij inmiddels voor S.O. Rotterdam. Timman en Kortsjnoj spelen daar niet meer, helaas, maar misschien heeft het één met het ander te maken. Die overstap werd niet ingegegeven door de aantrekkingskracht van Feyenoord — mouwen opstropen is voor handballers. De gelegenheid om promotieonderzoek te gaan doen kon niet worden versmaad. Tegenwoordig dan ook volop studie naar ‘complexe besluitvorming,’ hetgeen tot nu toe vele nuttige bestuurskundige inzichten en een fors ratingverlies heeft opgeleverd. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de Bokito-verdediging. Wie die variant wil leren kennen, moet mij vooral blijven aankijken tijdens de partij.


Dejan Bojkov

Dejan Bojkov,
IM 2487

Dejan Bojkov, geboren op 3 juli 1977, is een Bulgaarse schaker met een elo-rating van 2509 in 2005. Hij is een FIDE internationaal meester. Van 23 mei t/m 3 juni 2005 speelde hij mee in het toernooi om het 69e kampioenschap van Bulgarije en eindigde met 8.5 punt uit 13 ronden op de derde plaats. Het toernooi werd met 9.5 punt gewonnen door Ivan Cheparinov. In de schaakdatabank Simbase staan 219 partijen die door Dejan Bojkov gespeeld zijn: hij won 104 partijen, hij verloor 38 partijen en er eindigden 77 partijen in een remise. Zijn winstpercentage is 65.

Xavier Bedouin

Xavier Bedouin,
FM 2328

Xavier, geboren in 1981, woont in Poitiers in Frankrijk en speelt voor Migné in National 1 — de franse hoodklasse. Hij is net kampioen van Poitou-Charentes geworden. Hij heeft al eens eerder in Groningen gespeeld. Bonno Pel had hem en zijn medespelers van Migné voor een rapidtoernooi uitgenodigd, en hij is blij dat hij hier nog een keer mag spelen.


Charles Monroy

Charles Monroy,
FM 2408

Charles is 22 jaar en komt uit Rennes, Frankrijk. Momenteel woont en studeert hij in Wageningen.
Hij speelt sinds zijn zesde schaak. Zijn grootste succes was het winnen van het Franse kampioenschap onder de twintig jaar in Le Grand Bornand, waardoor hij kon deelnemen aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de twintig jaar in 2003 in Naxcivan, Azerbeidzjan. .
Hij heeft al één IM-norm gehaald tijdens het Open Rohde toernooi te Sautron in 2006. En recent heeft hij de 2400 ratingbarriëre doorkruist dus hij heeft ‘nog maar’ twee meesterresultaten nodig om de IM-titel te behalen.


Daan Brandenburg

Daan Brandenburg,
IM 2421

Daan is negentien jaar en woont in Drachten. Het afgelopen jaar heeft hij een jaar geschaakt en in september begint hij met een studie aan de universiteit in Groningen.
Daan heeft het schaken geleerd van zijn vader toen hij zes jaar was. Op zijn achtste is hij naar een schaakclub gegaan.
Ook de rest van Daan's familie, drie broers en vier zussen, kunnen schaken.
De grootste succesen van Daan zijn het winnen van de A-groep in Hengelo in 2004, de gedeeld derde plek in Dieren in 2004 en drie keer tweede eindigen bij het NK voor de A-jeugd.
De eerste IM-norm scoorde Daan in maart 2005 in Cork, Ierland.
De tweede en derde norm volgden in augustus 2006 in Hengelo en Griekenland. Voor de zekerheid volgde er nog een vierde norm in september in Liverpool en eind januari is Daan officieel benoemd tot IM.


Petar Drenchev

Petar Drenchev

Petar heeft nog geen CV geschreven.


Erik Hoeksema

Erik Hoeksema

Erik heeft nog geen CV geschreven.